Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TEČAJ MASAŽE DOJENČKA – Mengeš

8 februarja, 2020 ob 10:00 dop - 11:30 dop

Tečaj masaže za dojenčke je program, ki je mednarodno certificiran s strani IAIM organizacije (INTERNATIONAL ASSOCIATION OF INFANT MASSAGE). Je uvod v ljubeče starševstvo in je namenjen staršem skupaj z dojenčki starimi od 0 do 12 mesecev. Poteka pod vodstvom mednarodno certificirane inštruktorice, ki predaja znanje in tehnike masažnih prijemih z združenimi elementi joge, refleksne, indijske ter švedske (klasične) masaže.

➡️ Redna cena tečaja: 110 eur
➡️ Promocijska cena tečaja za zgodnje prijave do 23.01. 2020 pa samo 88eur.
V kolikor imate dvojčke, trojčke,.. cena ostaja enaka.

➡️ Prijave in informacije: info@promanus.si ali telefon 031 535 728

Več o tečaju si lahko preberete na naši spletni strani www.promanus.si

#tecajmasazezadojencke #masazazadojencke #ljubljana #iaimSlovenija #mamiindojencek #sampovem #promanus #terapevtskemasaze

Kaj se bomo učili?
Po korakih se bomo naučili blagodejne masaže celega telesa, spoznali moč dotika, učinke in prednosti masaže, zakaj sploh masirati in kako se masaže lotiti. Naučili se bomo dojenčkovo neverbalno komunikacijo, spoznali načine, kako pomiriti dojenčka in kako sprostiti razne napetosti in trebušne težave in še mnogo več. Primeren je tudi za prezgodaj rojene dojenčke, dojenčke s povišanim/zmanjšanim mišičnim tonusom, dojenčke s posebnimi potrebami, posvojenčke… Skratka za vse. Masaža pa ima učinek tudi na tistega, ki masira, tako, da je zelo priporočljiva tudi za mamice, ki preživljajo poporodno depresijo ter za očete, da lahko kvalitetno nadomestijo izgubljen čas z dojenčkom.

Kako poteka tečaj?
Tečaj poteka v sproščenem in prijetnem vzdušju s 5 srečanji v manjši skupinici, ki se zvrstijo v petih tednih. Vsako srečanje traja od 60 – 90 minut. Sestavljen je iz praktičnega dela učenja masažnih prijemov in teoretičnega dela, ki zajeme več tem celostnega obdobja rasti (stanje budnosti, kdaj dojenčka ne masiramo, kaj pomeni jok in kako nanj reagirati, kakšne so prednosti masaže,..) Proti koncu vsakega srečanja je čas tudi za pogovor med starši, kjer se delijo edinstvene izkušnje in odpirajo različne teme za razpravo.

Inštruktorica izvaja masažne prijeme na lutki, medtem ko starši na svojem dojenčku, saj se dojenček med masažo zaljubi, želimo pa si, da se zaljubi v starša. Če otrok spi, ga lahko odložijo in prijeme vadijo na lutki, ki jim jo da inštruktor.

Tečaj se izvaja v toplem in udobnem prostoru z sproščenim in prijetnem ambientom. Udeleženci tečaja prejmejo stekleničko z oljem, pisne izročke s prijemi masaže za dojenčka ter potrdilo o opravljenem tečaju. Na tečaju so na voljo tudi prigrizki in pijača.

PREDNOSTI MASAŽE:
 bolj miren spanec
 lajšanje težav pri kolikah in napenjanju v trebuščku, redna prebava
 krepitev imunskega sistema
 sproščen, pomirjen, zadovoljen dojenček in posledično tudi starša
 lepša in bolj voljna koža
 lajšanje bolečin (rast zobkov,kolike…)
 razvoj zdravega živčnega sistema
 optimalen razvoj mišic in s tem posledično dojenček postaja motorično spretnejši
 vpliva na mirno globoko dihanje
 dobro počutje in veselo razpoloženje
 zmanjšuje napetosti v mišicah
 dobra prekrvavljenost, boljša presnova
 masaža postane ritual ob katerem se igrate, zabavate, dotikate z ljubeznijo in se ob tem smejite
 globoka povezava in neverbalna komunikacija starš-dojenček
 Masaža pozitivno vpliva tudi na tistega, ki masira, zato so dobrodošle tudi mame s poporodno depresijo

Dotik in masaža sta v prvem letu otrokovega življenja ključnega pomena!«

Masaža IAIM dojenčka je veliko več, kot le masaža! Dotik dokazano dela čudeže …
Mednarodno certificiran tečaj pod organizacijo IAIM (International Association of Infant Massage) deluje že 35 let praktično po celem svetu (74 držav). Tečaj masaže za dojenčke podpirajo številne študije in raziskave, kot tudi psihologi, pediatri, zdravniki, babice, fizioterapevti, logopedi, meicinske sestre idr. širom sveta.
Raziskave potrjujejo pomembnost varnega in ljubečega okolja kot tudi blagodejnega dotika za zdravo rast, razvoj in odraščanje otrok (Dr. Tiffany Field, Institut za raziskave dotika, Klinični center Univerze v Miamiju).

Podrobnosti

Datum:
8 februarja, 2020
Ura:
10:00 dop - 11:30 dop
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2731378470288079/

Prizorišče

PROMANUS – Terapevtske masaže
Trdinov trg 4a
Mengeš, 1234 Slovenija

Organizator

PROMANUS Terapvetske masaže
Telefon:
031 535 728
E-naslov:
info@promanus.si
Poglej Organizator spletno stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.